Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Andijvie stamppot

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 10 g khd

Ingrediënten

  • 1/2 kleine bloemkool
  • 300 gram gehakt
  • 300 gram andijvie
  • 1/2 ui
  • 2 plakjes bacon
  • Parmezaanse kaas
  • Nootmuskaat
  • Bouillonblokje
  • 1 tl boter
  • Sambal
  • Mosterd
  • Kikkoman sojasaus
  • Peper
  • Chilipoeder


Bereidingswijze

Kook een ruime hoeveelheid aan water in een hoge pan.
Snijd de bloemkool in roosjes en doe de bloemkool in de pan met kokend water samen met een groentebouillonblokje.
Kruid het gehakt voor de gehaktballen met de sambal, mosterd, kikkoman, peper en chilipoeder naar smaak en maak er gehaktballen van.
Verwarm boter in een pan en voeg de gehaktballen toe.
Als de gehaktballen dichtgeschroeid zijn giet je er een beetje water bij en zet je een deksel op de pan op een laag vuurtje.
Laat de gehaktballen door pruttelen voor ongeveer 20minuten (schep af en toe was jus over de ballen).
Als de bloemkool zacht is (prik er even in met een vork) kan de andijvie er bovenop.
Kool de andijvie mee voor 5minuten, haal het pannetje van het vuur en giet het water uit de pan of gebruik een vergiet (er komt veel water vrij dus herhaal dit tot er geen water meer uit komt).
Stamp nu de bloemkool en andijvie en voeg er een ruime hoeveelheid parmezaanse kaas bij, de boter, nootmuskaat en peper. Bak als laatst de ui en bacon
(als de jus te waterig is kun je het binden door arrowroot of een andere vervanger toe te voegen, je kunt er ook een stukje bouillonblokje bij doen voor extra smaak).

Nu kun je een heerlijk bordje opmaken met andijviestamppot, gehaktbal, jus en een toefje ui met bacon!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, andijvie, stamppot, gehaktbal, jus