Appel Kaneel cakeje

Regelmatig komt het verzoekje voor een appeltaartje. In appel zit in vergelijking met rood fruit redelijk veel koolhydraten. Als je streng koolhydraatarm eet kun je de appel vervangen met rood fruit.

Klik hier voor meer cake recepten!

Ik heb de cakejes gebakken met deze bakvorm.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Appel Kaneel cakeje

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 3.8 g khd per cakeje

Ingrediënten


Bereidingswijze

Warm de oven voor op 160c.
Schil de appel en snijd het in kleine stukjes.
Meng de appel met het eitje, amandelmeel, kokosmeel, erythritol, kaneel, Griekse yoghurt, zout, wijnsteenbakpoeder en vanille.
Verdeel het mengsel dan 3 cupcake vormpjes en bak de cakejes 25 minuten goudbruin in de oven.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, appel, cake, cakeje, gebak

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

14 Comments

  1. Geen boter? 🙂

  2. Oh en ik gebruik een maatlepel waar eetlepel op staat en die neem ik ruim. Maar vond de hoeveelheid nog steeds erg weinig voor 3 cupcakes. Wat gebruik jij voor lepel?

  3. De smaak was lekker , maar een beetje droog , moest er geen roomboter door?

  4. Goedemiddag deze mooie middag,

    Vanavond worden deze cakejes gebakken….
    Ze lijken me zoooooo lekker he

    Groetjes
    Christien

  5. Op vakantie in Kroatië, recept zit nu in de oven op 200 graden, als plak daar ik geen muffinvormpjes bij me heb. Laat je weten wat we ervan vonden.

  6. Het was verrukkelijk! Ga vanavond het toetje met slagroom en griekse yoghurt maken.

  7. Hey Oanh, wat kan ik als vervanger voor kokosmeel gebruiken? Dat lust ik namelijk echt niet en met te veel amandelmeel zou het weer te droog worden denk ik.

    • Amandelmeel, sojameel, lupinemeel kun je proberen. Als je bang bent dat het te droog wordt kun je er een beetje griekse yoghurt bij doen 🙂

  8. @denise Je kan ze ook met havermout maken…….en eventueel banaan, dadels, rozijnen en noten, cacaonibs toevoegen…..

    Erg lekker…….

  9. Juanita Gerards

    Hoi,
    Ik heb deze week je kookboek en starters pluspakket en nog wat spulletjes
    ontvangen. In het boek staan recepten met stevia wat ik niet lekker vind!
    Hoe is de verhouding stevia en sukrin+ ?
    Ik durf niet te gokken!
    Ik vind de recepten geweldig!
    Groetjes Juanita Gerards

    • Hoi Juanita,

      Je kunt de Sukrin+ 1 op 1 vervangen met de stevia hoor! 🙂 Heel veel plezier met koken en bakken!

      Groetjes!

Laat een antwoord achter aan Denise Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.