Appelgebak mugcake!

Appelgebak mugcake!


Deze week zijn alle zoetstoffen van Sukrin in de aanbieding.
Ik heb er een overheerlijke mugcake van gemaakt, met een vleugje appel.
Hij kan door als verwen ontbijt/brunch of als smakelijk tussendoortje!
Wanneer het koud is buiten, merk ik dat ik mega veel trek heb in alles met kaneel, speculaaskruiden in combinatie met appel. Appel bevat meer koolhydraten in vergelijking met rood fruit bijvoorbeeld aardbeien en frambozen. Als je streng koolhydraatarm eet, adviseer ik om de appel daarmee te vervangen. Hebben jullie ook seizoensgebonden cravings?

Hier komt het recept:

Ingrediënten 1 mugcake

8 khd per mugcake

Bereidingswijze:

Snijd de appel in kleine stukjes en meng alle ingrediënten in een magnetron bestendig bakje. (die van mij was 9,5 cm hoog en 7 cm breed).
Bak de mugcake 2,5 minuten in de magnetron op 750 watt.
Garneer de mugcake eventueel met Sukrin Melis of extra Sukrin Gold!

tip: Als je geen magnetron hebt, kan de mugcake ook 25 minuten in de oven op 180c.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*