Ingrediënten
- 25 g appel
- 1 ei
- 45 g amandelmeel (klik)
- 15 g kokosmeel
- 15 g gesmolten roomboter
- 20 g bruine suikervervanger (klik)
- 75 g roomkaas
- 2 tl kaneel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Snijd de appel in kleine stukjes en meng alle ingrediënten in een magnetron bestendig bakje. (die van mij was 9,5 cm hoog en 7 cm breed).
Bak de mugcake 2,5 minuten in de magnetron op 750 watt.
Garneer de mugcake eventueel met poedersuikervervanger of bruine suikervervanger.
Â
Notities
Als je geen magnetron hebt, kan de mugcake ook 25 minuten in de oven op 160c.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, appel, gebak, mug, cake, mugcake