Appelgebak uit de omeletmaker!

Appelgebak uit de omeletmaker!


Hieronder heb ik een recept uitgewerkt van twee onwijs makkelijke en tegelijkertijd mega lekkere appelgebakjes gemaakt met de omeletmaker.

Ingrediënten 2 appelgebakjes

4,3 khd per appelgebak

    • 20 g appel
    • 1 ei
    • 1 tl wijnsteenbakpoeder
    • Snufje zout
    • 15 g gesmolten roomboter
    • 5 g pumpkin spice
  • 1/2 el Sukrin+
  • 75 g amandelmeel
  • 30 g Griekse yoghurt
  • optioneel: rozijnen (koolhydraatbeperkt)

Bereidingswijze:

Zet de omeletmaker aan.
Snijd de appel in stukjes en meng de appel met alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Spray of vet de omelet maker in en verdeel het mengsel over de 2 vormpjes.
Bak de appelgebakjes ongeveer 5 minuten aan elke kant, draai ze voorzichtig om.

Klop tot slot wat verse slagroom voor erbij.

Geniet! X

Tip van Flip: Als je merkt dat de baksels toch wat blijven plakken? Smeer of spray dan de omeletmaker in met olie wanneer deze opgewarmd is!

5 Reacties

  1. Hoi Oanh, wat bedoel je met 5 minuten aan beide kanten, en dan omdraaien, de omeletmaker wordt toch aan beide kanten even warm? Moet je echt omdraaien? 10 minuutjes bakken in totaal.

  2. A.J.M. van Hooff

    Appelgebakje viel uit elkaar en was erg droog. Ik heb strict de ingrediënten lijst aangehouden. Wat heb ik verkeerd gedaan, andere gebakjes zijn wel gelukt zoals chocolade broodje.

    • Wat jammer! Ik denk dat er dan teveel vocht in zit. Je zou minder Griekse yoghurt kunnen proberen of het gebakje langer laten bakken in de omeletmaker. Dat zou moeten helpen! Groetjes Oanh

  3. Yummie!!! Zalig zondagochtend ontbijtje!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*