Asperge lasagne!

Afgelopen woensdag waren er een aantal verzoekjes voor een recept met asperges. Aangezien het seizoen gaat beginnen, leek het mij leuk en vooral lekker om er iets lekkers mee te maken! Deze lasagne kan met kip of zalm maar ik heb hem volledig vegetarisch gemaakt en hij is verrukkelijk!

Klik hier voor meer lasagne recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Asperge lasagne!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 7.2 g khd

Ingrediënten

  • 200 g courgette
  • 50 g uien
  • 75 g kastanjechampignons
  • 3 el kokosolie
  • 500 g asperges
  • 200 g kruidenroomkaas
  • 100 ml slagroom
  • 1/2 groentebouillon
  • snufje knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 g tomaat

 


Bereidingswijze

Gebruik een schaaf om de courgette in dunne plakjes te schaven en strooi er zout over.
Snijd de uien en champignons in kleine blokjes en fruit het in een pan met kokosolie.
Snijd ondertussen de kontjes van de asperges en snijd ze in tweeën.
Voeg na enkele minuten de kruidenroomkaas, slagroom, bouillonblokje, knoflookpoeder bij de champignons in de pan en kook de saus totdat de saus dikker is geworden.
Verwarm de oven op 160c.
Dep de courgette af en giet een deel van de roomsaus in een ovenschaal, gevolgd door de asperges, courgettes en geraspte kaas. Leg de courgettes overdwars zodat het snijden en opscheppen straks gemakkelijker gaat.
herhaal dit totdat de courgettes en saus op is, en eindig de lasagne met in stukjes gescheurde mozzarella en plakjes tomaat.
Bak de lasagne 30 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is geworden.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, asperge, oven, schotel, lasagne

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

15 Comments

  1. Rita Jöner

    Wat zijn orgasmic herbs en waar kun je deze kopen?

  2. Ga ik zeker maken, met de aspergetijd op komt!!!

  3. Moeten de asperges rauw in de schaal of eerst koken. Alvast bedankt lijkt me heerlijk.

  4. Dankjewel ga ik het vanavond maken.

  5. Fransje van Pelt

    Ik kreeg dit recept door van mijn beste vriendin Joost, bedankt lieverd, ik ga het vanavond voor ons maken!

  6. Oeps : ‘orgasmes’ herbs (staat in de bereidingswijze) ?

  7. Wat witte wijn bij de saus gedaan.. heerlijke toevoeging!

  8. Carolien Meulendijks

    Moet je de asperges niet eerst schillen ?

Laat een antwoord achter aan Ute Vis Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.