Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Asperge lasagne!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 7.2 g khd

Ingrediënten

  • 200 g courgette
  • 50 g uien
  • 75 g kastanjechampignons
  • 3 el kokosolie
  • 500 g asperges
  • 200 g kruidenroomkaas
  • 100 ml slagroom
  • 1/2 groentebouillon
  • snufje knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 g tomaat

 


Bereidingswijze

Gebruik een schaaf om de courgette in dunne plakjes te schaven en strooi er zout over.
Snijd de uien en champignons in kleine blokjes en fruit het in een pan met kokosolie.
Snijd ondertussen de kontjes van de asperges en snijd ze in tweeën.
Voeg na enkele minuten de kruidenroomkaas, slagroom, bouillonblokje, knoflookpoeder bij de champignons in de pan en kook de saus totdat de saus dikker is geworden.
Verwarm de oven op 160c.
Dep de courgette af en giet een deel van de roomsaus in een ovenschaal, gevolgd door de asperges, courgettes en geraspte kaas. Leg de courgettes overdwars zodat het snijden en opscheppen straks gemakkelijker gaat.
herhaal dit totdat de courgettes en saus op is, en eindig de lasagne met in stukjes gescheurde mozzarella en plakjes tomaat.
Bak de lasagne 30 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is geworden.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, asperge, oven, schotel, lasagne