Ingrediënten
- 250 g witte asperges
- 1 ei
- 35 g Hollandse garnalen
- 75 g gerookte zalm
- 2 takjes verse bieslook
Dressing:
- 25 g roomboter
- 1 tl mosterd
- 3 el mayo
Bereidingswijze
Schil de asperges met een dunschiller. Snijd 2 cm van de onderkant en snijd de asperges en kook de asperges ongeveer 8 minuten in ruim water met een snufje zout. Kook ondertussen het eitje 7 minuten.
Leg de gekookte asperges op een bord met de Hollandse garnalen en zalm. Snijd het eitje in vieren en leg het erbij.
Maak vervolgens de dressing door de boter te smelten in een pannetje.
Draai het vuur uit en meng de mosterd en mayo erdoor. Voeg eventueel extra mayo tot een mooie romige dressing.
Verdeel de dressing over de salade en garneer de salade met fijngesneden bieslook.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, asperge, salade, zalm, garnalen