Ingrediënten
- 200 g biefstuk
- 2 teentjes knoflook
- scheutje olijfolie
- snufje peper
- Klein beetje vers geraspte gember
- 15 ml oestersaus
- 10 ml sojasaus
- 5 g erythritol (klik)
- 30 g rode paprika
- 20 g ui
- klein beetje sesamzaadjes
- klein beetje lente ui
Bereidingswijze
Haal de biefstuk uit de koelkast en snijd het in blokjes, ongeveer 1 x 1 cm.
Pers het knoflookje fijn en voeg het bij de biefstuk blokjes samen met de olie, peper, vers geraspte gember, oestersaus, sojasaus en erythritol.
Laat de biefstuk 30 minuten in de marinade rusten.
Snijd de ui en paprika in dunne ringen.
Verwarm een beetje olie in een pan op middelhoog vuur en voeg als de olie is verhit de biefstuk toe.
Voeg de ui en paprika toe en bak het geheel ongeveer 1,5 minuut. Zeker niet te lang omdat de biefstuk anders taai wordt.
Schep de biefstuk op een bordje en strooi er wat sesamzaadjes en lente ui over.
Sleutelwoorden: Roerbak, biefstuk, vietnamees, koolhydraatarm, low carb, keto, wok,