Aziatische zalm uit de oven!

Aziatische zalm uit de oven!


 

De afgelopen tijd eten wij aanzienlijk minder vlees. Wij voelen ons de laatste tijd namelijk niet prettig meer bij het consumeren van vlees en dat heeft meerdere redenen. Kort gezegd heeft het namelijk grote negatieve gevolgen op het milieu, op de gezondheid van de mens en het welzijn van de dieren. Het volledig verbannen van vlees doen wij niet. Maar wanneer wij wel vlees eten is het biologisch en hetzelfde geld voor vis.
Ik wil even benadrukken dat dit mijn persoonlijke visie en keuze is. Wat een ander besluit te doen is uiteraard aan hen en daar is iedereen uiteraard helemaal vrij in. Het is natuurlijk wel super tof als meerdere mensen besluiten om te minderen met het consumeren van vlees en vis. Al is het maar voor 1 dag! Alle beetjes helpen 🙂 De conclusie is dat er stukken minder vleesrecepten zullen komen en meer vissen vega recepten!

En nu door naar het overheerlijke recept van deze zalm met een Aziatische twist uit de oven.
Je kan er allerlei verschillende groenten bij gebruiken, bijna alles is er lekker bij!

Ingrediënten 2 personen

 5.7 khd per persoon

  • 100 g kastanjechampignons
  • 200 g paksoi
  • 30 g rode ui
  • 50 g gele paprika
  • 50 g prei
  • 50 g peultjes
  • 350 g zalmfilet

 

Sausje:

  • 3 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 5 g gehakte sereh
  • scheutje citroensap
  • snufje peper
  • snufje chili flakes
  • topping: 2 g sesamzaadjes

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Snijd de groenten in stukjes, verdeel de groenten over de ovenschaal en leg de zalm erbovenop.
Maak het sausje door de ingrediënten van het sausje te mengen tot een egaal mengsel.
Sprenkel het sausje over de ovenschaal en strooi de sesamzaadjes over het geheel.
Bak de zalm 35 minuten in de oven. (lepel enkele keren het vocht over de zalm)

 

Geniet! X

 

3 Reacties

  1. Ik ben er blij mee, wij zijn ook veel minder vlees en vis gaan eten en zie uit naar vega recepten

  2. Gister gemaakt en UITSTEKEND LEKKER,snel en makkelijk !

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*