Bak informatie

Met regelmaat krijg ik de vraag welke soorten producten ik gebruik in mijn recepten, voornamelijk als het gaat over de bak recepten. Met dit artikel hoop ik daar duidelijkheid over te geven. Het is daarbij ook goed om te weten dat ik altijd bak met hetelucht functie, tenzij ik anders vermeld in het recept. Houd wel altijd je baksels in de gaten aangezien elke oven net anders werkt. Bij de ene oven moet de temperatuur net even wat hoger dan de andere, of moet de baksel net even langer bakken. Check bij baksels (als het bijvoorbeeld om cake of brood gaat) met een satéprikker of het gaar is van binnen. De satéprikker moet droog uit de cake komen. Als dit niet het geval is heeft het nog even langer nodig.

Producten

In mijn bakrecepten gebruik ik altijd de basis producten die ik aanbied in mijn winkeltje. Hier kun je alle bakproducten zien die ik gebruikt. De suikervervanger, stroopvervangers, eiwitpoeders en meelsoorten kun je er terugvinden. Als ik slagroom in het recept heb staan, gaat dat altijd om de ongeklopte slagroom met een vetpercentage van 30% of 35%. Ik gebruik ook regelmatig roomkaas, MonChou of ook wel zuivelspread naturel genoemd onder de B merken. Als het kruidenroomkaas betreft is Garlan kruidenroomkaas voor mij het lekkerst, maar natuurlijk is elke andere kruidenroomkaas geschikt. Verder bak ik altijd met biologische gras roomboter, gewone ongezouten roomboter voldoet ook prima.

Wat heb je nodig

Ik lees weleens dat je veel nodig hebt om een recept te maken. Als je net begint met bakken kan ik dat heel goed begrijpen. Echter is het zo dat zodra je enkele basis ingrediënten in huis hebt, je vrijwel gelijk aan de slag kunt met bijna alle recepten. Ik zal hieronder een lijstje maken van de producten die ik standaard in huis heb, zodat ik bij het maken van een challenge of lekkere baksel niet mis grijpt. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Koelkast:
– roomboter
– roomkaas
– slagroom
– Griekse yoghurt of kwak
– rood fruit of bessen (kan ook in de diepvries)

Overig:
– eieren (altijd eieren in huis)
– amandelmeel
– kokosmeel
– eiwitpoeder
– wijnsteenbakpoeder
– vanille-extract
– je favoriete bakvormen (klik)
– voor mij inmiddels onmisbaar, de pannenkoekenmaker

Als je net begint met bakken of je voorraad is op, bied ik ook een starters bakpakket aan. Hier heb ik alle basis ingrediënten in samengevoegd zodat je, naast de verse ingrediënten, gelijk ready bent om te bakken.

Hopelijk heb ik zo wat duidelijkheid kunnen creëren. Als je toch nog vragen hebt of iets kwijt wilt kun je natuurlijk altijd hieronder een reactie achterlaten.

Liefs Oanh

2 Comments

  1. Avatar foto
    Annette van Es

    Hallo Oanh
    Als jij de frambozen muffins op 160 graden bak hoe hoog moet ik dan mijn oven zetten?
    Groetjes Annette

    • Avatar foto

      Hi Annette,

      Ik begrijp niet zo goed wat je bedoeld met hoe hoog, maar inderdaad de temperatuur op 160c en dan voor 25 minuten 🙂

      Groetjes Oanh

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.