Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bananenbrood met Fleur de Sel

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 12
  • Aantal koolhydraten: 5. g khd per plakje

Omschrijving

Ik heb deze bakvorm gebruikt!


Ingrediënten

Bananenbrood:

Caramel saus:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Mix de bananen tot puree en voeg de eieren en roomboter.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix het tot een luchtige egale massa.
Schep het mengsel in de bakvorm en bak de bananenbrood 35 a 40 minuten in de oven. 

Maak ondertussen de caramelsaus door alle ingrediënten in een pannetje op te warmen.
Laat het mengsel pruttelen, niet koken, en blijf met regelmaat roeren totdat de saus bruin kleurt en indikt. (dit duurt ongeveer 20 a 30 minuten)

Schenk de saus zodra het een licht stroperige structuurheeft bereikt over de bananenbrood, garneer de bananenbrood met pecannoten en laat het afkoelen. De caramel saus wordt harder naarmate het afkoelt. 

Snijd de bananenbrood in plakjes wanneer de caramelsaus is uitgehard. 
Leg de bananenbrood eventueel in de koelkast.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bananen, brood, fleur de sel, zout