Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt!
Ingrediënten
Bananenbrood:
- 200 g rijpe bananen
- 3 eieren
- 50 g roomboter op kamertemperatuur
- 225 g amandelmeel (of gemalen hazelnoten)
- 3 tl kaneel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje Fleur de Sel zout
- 75 g grof gemalen walnoten
- 150 g Griekse yoghurt of volle kwark
Caramel saus:
- 100 g roomboter
- 50 g bruine suikervervanger
- 200 ml slagroom
- 1 tl vanille-extract
- 25 g stroopvervanger
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Mix de bananen tot puree en voeg de eieren en roomboter.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix het tot een luchtige egale massa.
Schep het mengsel in de bakvorm en bak de bananenbrood 35 a 40 minuten in de oven.
Maak ondertussen de caramelsaus door alle ingrediënten in een pannetje op te warmen.
Laat het mengsel pruttelen, niet koken, en blijf met regelmaat roeren totdat de saus bruin kleurt en indikt. (dit duurt ongeveer 20 a 30 minuten)
Schenk de saus zodra het een licht stroperige structuurheeft bereikt over de bananenbrood, garneer de bananenbrood met pecannoten en laat het afkoelen. De caramel saus wordt harder naarmate het afkoelt.
Snijd de bananenbrood in plakjes wanneer de caramelsaus is uitgehard.
Leg de bananenbrood eventueel in de koelkast.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bananen, brood, fleur de sel, zout