Ik heb Vietnamese Bò Lúc Lắc gemaakt voor de challenge deze week. Bò Lúc Lắc betekend: Shaken’ biefstuk, dus biefstuk geschud. Dat noemen ze zo vanwege de manier waarop de biefstuk wordt gebakken in de pan. Je kunt je misschien wel inbeelden hoe dat eruit ziet, een grote wok pan waar de biefstuk soepel een beetje de lucht in wordt gegooid, wordt opgevangen in de pan en dat met allemaal andere lekkere sausjes, kruiden en groenten. Voor mij is dit een extra leuk recept om te maken omdat ik zelf Vietnamese roots heb en groot ben gebracht met dit soort gerechten. Dus dat was een leuke challenge om aan te gaan!
Belangrijk om te weten bij dit recept is de temperatuur van de biefstuk. Als je biefstuk rechtstreeks vanuit de koelkast in de pan bakt, schrikt het vlees als het ware en wordt het taai. Biefstuk hoor je daarom minimaal een half uur uit de koelkast te halen voordat je het bakt. In dit recept handig, want ik heb die tijd gebruikt om het vlees te laten marineren in de sausjes en kruiden.
Het gerecht kun je maken met allerlei groenten. De truc is om de groenten, in dit geval paprika, niet te lang te bakken omdat het lekker is om nog een beetje crunch te hebben. Stukjes courgette vind ik hier ook lekker bij, champions, broccoli, taugé.. Leuk om mee te variëren! Ik heb deze oestersaus gebruikt die ik overigens altijd gebruik in wok gerechten.
Benieuwd naar meer heerlijke diner recepten? Klik dan hier om een kijkje te nemen!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (Boeken 2 & 7 staan tijdelijk in de aanbieding! )
Print
Biefstuk Shaken’ Bò Lúc Lắc
- Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten marineren
- Porties: 1 portie
- Aantal koolhydraten: 5,5 g khd
Ingrediënten
- 200 g biefstuk
- 2 teentjes knoflook
- scheutje olijfolie
- snufje peper
- 15 ml oestersaus
- 10 ml sojasaus
- 5 g erythritol (klik)
- 30 g rode paprika
- 1/4 ui
- 50 g tomaat
Bereidingswijze
Haal de biefstuk uit de koelkast en snijd het in blokjes, ongeveer 1 x 1 cm.
Pers het knoflookje fijn en voeg het bij de biefstuk blokjes samen met de olie, peper, oestersaus, sojasaus en erythritol.
Laat de biefstuk 30 minuten in de marinade rusten.
Snijd de ui in dunne ringen.
Verwarm een beetje olie in een pan op middelhoog vuur en voeg als de olie is verhit de biefstuk toe.
Voeg de paprika toe en bak het geheel ongeveer 1,5 minuut. Zeker niet te lang omdat de biefstuk anders taai wordt.
Schep de biefstuk op een bordje.
Bak de uien nog even kort in de pan of verdeel de ui bovenop de biefstuk.
Snijd de tomaat in dunne plakjes en serveer ht naast de biefstuk.
Garneer de Bò Lúc Lắc met verse koriander.
Sleutelwoorden: Bò Lúc Lắc, biefstuk, vietnamees, koolhydraatarm, low carb, keto, wok, roerbak,
Deel, Tag en win!
Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!