Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Biefstuk Shaken’ Bò Lúc Lắc

  • Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten marineren
  • Porties: 1 portie
  • Aantal koolhydraten: 5,5 g khd

Ingrediënten

  • 200 g biefstuk
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • snufje peper
  • 15 ml oestersaus
  • 10 ml sojasaus
  • 5 g erythritol (klik)
  • 30 g rode paprika
  • 1/4 ui
  • 50 g tomaat

Bereidingswijze

Haal de biefstuk uit de koelkast en snijd het in blokjes, ongeveer 1 x 1 cm.
Pers het knoflookje fijn en voeg het bij de biefstuk blokjes samen met de olie, peper, oestersaus, sojasaus en erythritol.
Laat de biefstuk 30 minuten in de marinade rusten.
Snijd de ui in dunne ringen.
Verwarm een beetje olie in een pan op middelhoog vuur en voeg als de olie is verhit de biefstuk toe.
Voeg de paprika toe en bak het geheel ongeveer 1,5 minuut. Zeker niet te lang omdat de biefstuk anders taai wordt.
Schep de biefstuk op een bordje.
Bak de uien nog even kort in de pan of verdeel de ui bovenop de biefstuk.
Snijd de tomaat in dunne plakjes en serveer ht naast de biefstuk.
Garneer de Bò Lúc Lắc met verse koriander.


Sleutelwoorden: Bò Lúc Lắc, biefstuk, vietnamees, koolhydraatarm, low carb, keto, wok, roerbak,