Blauwe bessen cheesecake

Deze romige cheesecake met blauwe bessen is pure verwennerij! Met een frisse, zachte vulling en een heerlijk knapperige bodem van koolhydraatarme speculoos koekjes (webshop) is dit de perfecte traktatie voor elke feestelijke gelegenheid, of gewoon als genietmomentje voor jezelf. De blauwe bessen kun je ook vervangen door frambozen voor een verrassende twist. En de witte chocolade door de vulling heen maakt deze cheesecake helemaal compleet!

Ik heb deze keramische springvorm gebuikt.

Klik hier voor meer cheesecake recepten.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (Boek 6 & 7 zijn nog even als combi deal afgeprijsd!)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Blauwe bessen cheesecake

  • Bereidingstijd: 20 minuten + 4 uur opstijven
  • Porties: 10 puntjes
  • Aantal koolhydraten: 7 g khd per puntje

Ingrediënten

Bodem:

Cheesecake vulling:

Topping:


Bereidingswijze

Smelt de boter in een pannetje.
Bekleed de springvorm met een velletje bakpapier.
Maal de koekjes fijn, meng het door de gesmolten boter, verdeel het in de springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.

Doe de 8 g gelatinepoeder in een klein kommetje en voeg 40 ml koud water toe en laat het 5–10 minuten staan.
Smelt ondertussen de witte chocolade.
Meng de slagroom, kwark, roomkaas, erythritol, vanille, bessen en gesmolten witte chocolade in een mengkom en mix het tot een luchtig mengsel.
Verwarm het gelatinemengsel zachtjes tot het volledig is opgelost. Niet laten koken!
Voeg de gelatine toe aan de roommengsel en meng het door het mengsel.
Schep de vulling in de bakvorm en laat de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Garneer de cheesecake met blauwe bessen.


Sleutelwoorden: cheesecake, blauwe bessen, suikervrij, koolhydraatarm, taart, gebak, no bake, bessen,

3 Comments

  1. Avatar foto

    Hoe en waar gebruik je de witte chocolade? Zie het niet terug in het recept.

  2. Avatar foto

    Echt super lekker en eenvoudig te maken. Ik geen ipv gelatine poeder, 3,5 gelatineblaadje gebruikt. Hij was perfect.

  3. Avatar foto

    Kun je ipv roomkaas ook yoghurt gebruiken?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.