Vanmiddag heb ik deze heerlijke koolhydraatarme en glutenvrije crumble gebakken met blauwe bessen. Ze zijn leuk en makkelijk om te maken en lekker als verwen tussendoortje of dessert! Super smullen met nog een wat vers geklopte slagroom of lekker met wat poedersuikervervanger! Je kunt ook variëren met frambozen of bijvoorbeeld aardbeien.
Ik heb de crumble gebakken met deze BPA vrije bakvorm.
Klik hier voor meer smakelijke baksel recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintBlauwe bessen crumbles
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 4 stuks
- Aantal koolhydraten: 5 g khd per stuk
Ingrediënten
- 3 eieren
- 140 g amandelmeel (klik)
- 15 g kokosmeel (klik)
- 100 g blauwe bessen
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 40 g gesmolten roomboter
Crumble:
- 35 g zachte roomboter
- 25 g erythritol (klik)
- 30 g amandelmeel (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten tot een egaal mengsel en verdeel het over 4 bakvormpjes.
Maak vervolgens de crumble door de boter te mengen met de erythritol en amandelmeel.
Verdeel het over de bakvormpjes en bak de crumbles 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: koolhydraatarme, koolhydraatarm, glutenvrij, glutenvrije, crumble, gebak, blauwe bessen, keto, low carb,
Heb je mijn e-book makkelijke en eenvoudige recepten al gezien?