Bloemkool frietjes!

Bloemkool frietjes!

Wij zijn weer thuis van vakantie, alle koffers zijn uitgepakt, de wasjes zijn weggewerkt, we hebben weer lekker in ons eigen bedje geslapen en ik ben eindelijk weer lekker bezig geweest in de keuken! Ik heb namelijk een Back Home Challenge gedaan op de facebook groep. Er zijn weer zoveel lekkere verzoekjes voorbij gekomen waaronder dus deze overheerlijke bloemkoolfrietjes van Zwanny! Ze heeft de bloemkoolfrietjes bij een foodtruck festival gespot en ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Ideaal voor het weekend ook!

Ik heb ook de Pastel de Nata ook geprobeerd te maken, maar die doe ik een ander keertje nog een keertje want die was lichtelijk mislukt 😉

Maar voor nu, het recept van deze verrukkelijke bloemkoolfrietjes!

Ingrediënten 1 portie

 9 khd per portie

  • 300 g bloemkool
  • 50 g geraspte kaas
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje uienpoeder
  • snufje paprikapoeder
  • snufje kerriepoeder
  • snufje oregano

Bereidingswijze:

Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar in een pan met water.
Pureer de bloemkool en knijp het vocht uit de bloemkoolpuree met een theedoek.
Verwarm de oven op 200c.
Voeg de geraspte kaas en alle kruiden aan de bloemkoolpuree en kneed het tot een geheel.
Maak met behulp van je handen frietjes van de puree en leg het op een vel bakpapier en bak de frietjes 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn geworden.

Geniet! X

Tip: Knijp de bloemkool goed uit en maak de frietjes niet te groot! Zo voorkom je dat het slappe frittekes worden 🙂

10 Reacties

  1. I.p.v. het koken van de bloemkool stoom ik die , ik vind de smaak en het behoud van alle voedingstoffen toch een belangrijk punt , maar dit is super lekker bedankt voor het receptje

  2. Zijn deze frietjes ook geschikt voor de Kip kapsalon?
    Pastinaak is niet het hele jaar te verkrijgen. Misschien dit dan als alternatief?

  3. Lekker hoor!!! Bloemkool gestoomd, friet iets langer in de oven gehad (30 minuten). voor herhaling vatbaar.

  4. ik heb nog wat dukkah huisgemaakt staan. Denk je dat dat lekker is er doorheen?
    Wil het straks maken, ben benieuwd.
    dank voor al je lekkere recepten
    ans

  5. Als je zegt 9khd per portie bedoel je dan 9 gram?

Laat een reactie achter op Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*