Bloemkool frietjes!

Wij zijn weer thuis van vakantie, alle koffers zijn uitgepakt, de wasjes zijn weggewerkt, we hebben weer lekker in ons eigen bedje geslapen en ik ben eindelijk weer lekker bezig geweest in de keuken! Ik heb namelijk een Back Home Challenge gedaan op de facebook groep. Er zijn weer zoveel lekkere verzoekjes voorbij gekomen waaronder dus deze overheerlijke bloemkoolfrietjes! 

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bloemkool frietjes!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 9 g khd

Ingrediënten

  • 300 g bloemkool
  • 50 g geraspte kaas
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje uienpoeder
  • snufje paprikapoeder
  • snufje kerriepoeder
  • snufje oregano

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar in een pan met water.
Pureer de bloemkool en knijp het vocht uit de bloemkoolpuree met een theedoek.
Verwarm de oven op 180c.
Voeg de geraspte kaas en alle kruiden aan de bloemkoolpuree en kneed het tot een geheel.
Maak met behulp van je handen frietjes van de puree en leg het op een vel bakpapier en bak de frietjes 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn geworden.


Notities

Knijp de bloemkool goed uit en maak de frietjes niet te groot! Zo voorkom je dat het slappe frittekes worden.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bloemkool, friet, patat, patatjes, frietjes

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

11 Comments

  1. I.p.v. het koken van de bloemkool stoom ik die , ik vind de smaak en het behoud van alle voedingstoffen toch een belangrijk punt , maar dit is super lekker bedankt voor het receptje

  2. Zijn deze frietjes ook geschikt voor de Kip kapsalon?
    Pastinaak is niet het hele jaar te verkrijgen. Misschien dit dan als alternatief?

  3. Lekker hoor!!! Bloemkool gestoomd, friet iets langer in de oven gehad (30 minuten). voor herhaling vatbaar.

  4. ik heb nog wat dukkah huisgemaakt staan. Denk je dat dat lekker is er doorheen?
    Wil het straks maken, ben benieuwd.
    dank voor al je lekkere recepten
    ans

  5. Als je zegt 9khd per portie bedoel je dan 9 gram?

  6. Ik heb er rondjes van gemaakt.
    1 cm dik en doorsnee 6 cm
    Gaan straks de oven in.
    Maar te veel!
    Wat denk jij van rest in de vriezer bewaren?

Laat een antwoord achter aan Sylvia Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.