Ingrediënten
- 300 g bloemkool
- 50 g geraspte kaas
- snufje knoflookpoeder
- snufje uienpoeder
- snufje paprikapoeder
- snufje kerriepoeder
- snufje oregano
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar in een pan met water.
Pureer de bloemkool en knijp het vocht uit de bloemkoolpuree met een theedoek.
Verwarm de oven op 180c.
Voeg de geraspte kaas en alle kruiden aan de bloemkoolpuree en kneed het tot een geheel.
Maak met behulp van je handen frietjes van de puree en leg het op een vel bakpapier en bak de frietjes 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn geworden.
Notities
Knijp de bloemkool goed uit en maak de frietjes niet te groot! Zo voorkom je dat het slappe frittekes worden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bloemkool, friet, patat, patatjes, frietjes