Bloemkool Gratin

Deze avond ga ik genieten van deze smakelijk bloemkool gratin! Bloemkool met gekruide roomkaas, gebakken spekjes, champignons met een krokant dakje van geraspte kaas. Het is eenvoudig om klaar te maken en zalig van smaak!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bloemkool Gratin

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 9 g khd

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 4 champignons
  • 125 g spekblokjes
  • 200 g mascarpone
  • klein scheutje slagroom
  • snufje paprikapoeder
  • snufje kerrie
  • knoflookpoeder
  • peper
  • chili flakes
  • 70 g geraspte kaas


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180c.
Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer de bloemkoolroosjes kort in een pan met kokend water.
Snijd vervolgens de champignons in plakjes en bak die samen met de spekblokjes in een pan.
Meng ondertussen mascarpone, slagroom, paprikapoeder, kerrie, knoflookpoeder, chiliflakes en peper.
Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, daarbovenop de spekblokjes en champignons.
Giet de mascarpone en slagroom mengsel over de bloemkool en strooi tot slot de geraspte kaas over het geheel.
Bak de gratin 25 minuten goudbruin in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bloemkool, gratin, oven, ovenschotel

21 Comments

  1. Als je dit recept voor 4 personen wil maken, moet je dan ook de hoeveelheid mascarpone verdubbelen? Dat lijkt mij namelijk zo veel 400 gram.

  2. Het was fantastisch, echt superlekker. Vooral de pittige bite van de flakes. Ik heb wel meer slagroom toegevoegd omdat de mascarpone dik is en ik dit niet kan uitschenken. Heb je nog tips om de mascarpone schenkbaarder te krijgen??

    • Hoi Danielle,

      Wat fijn dat het je heeft gesmaakt! ? Slagroom erbij is een prima oplossing lijkt mij! En anders zou je ipv mascaprone ook nog creme fraiche kunnen gebruiken, dat is wat dunner ☺️

      Groetjes Oanh

  3. Vanavond gemaakt wat was het lekker
    heb het gemaakt met creme fraise slagroom verse knoflook kruiden zoals het er staat zou het morgen zo weer eten

  4. Misschien een stomme vraag maar hoe kort is kort blancheren? Nog nooit gedaan namelijk…
    Wil het recept graf uitproberen maar ben bang dat het mislukt

  5. Heerlijk gerecht!! Alleen voor 2 personen wel wat weinig. Ik kon het helemaal alleen op. ?

    Ook de rest van je gerecht zijn super! Heb vandaag maar alle twee je boeken besteld! ??

  6. Hallo, Ik heb dit recept gemaakt en was heel lekker. Alleen had ik helaas veel vocht onderin de overschotel waarin volgens mij ook het mascarpone mengels is gekomen. Heb je tips op dit te voorkomen? Dan wordt het volgens mij nog lekkerder.

    • Hoi Els,

      Dan heb je misschien iets te lang de bloemkool gekookt. Heel goed afgieten en iets korter koken kan helpen!
      Succes!

      Groetjes Oanh

  7. Hoe lang in de oven.?

  8. In 1 woord zalig!!!!!!! Voor herhaling vatbaar 👍

  9. het was lekker. maar ik had teveel room gebruikt de saus was waterachtig.
    de volgende maal een beetje room en het over het gerecht strijken.
    weet zeker dat het een geweldig lekker gerecht is.

  10. Sandra Thönnissen

    Ik zou dit graag willen maken maar ik lust helaas geen champignons. Kan ik ze door iets anders vervangen of moet ik ze dan gewoon weglaten? Gr. Sandra

  11. Carolien Klevering

    Misschien lees ik er overheen, maar hoe kom jij op 9 khd pp?

Laat een antwoord achter aan Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.