Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 4 champignons
- 125 g spekblokjes
- 200 g mascarpone
- klein scheutje slagroom
- snufje paprikapoeder
- snufje kerrie
- knoflookpoeder
- peper
- chili flakes
- 70 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180c.
Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer de bloemkoolroosjes kort in een pan met kokend water.
Snijd vervolgens de champignons in plakjes en bak die samen met de spekblokjes in een pan.
Meng ondertussen mascarpone, slagroom, paprikapoeder, kerrie, knoflookpoeder, chiliflakes en peper.
Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, daarbovenop de spekblokjes en champignons.
Giet de mascarpone en slagroom mengsel over de bloemkool en strooi tot slot de geraspte kaas over het geheel.
Bak de gratin 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bloemkool, gratin, oven, ovenschotel