Ingrediënten
- 500 g bloemkool
- 100 g geraspte kaas
- 50 g amandelmeel (klik)
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 1/4 tl paprikapoeder
- 50 g knabbelspek
- 1 ei
Bereidingswijze
Kook de bloemkool beetgaar in een pan met water, giet het water af en pureer het met een staafmixer.
Knijp het overtollige vocht goed uit de puree met behulp van een theedoek.
Meng de bloemkoolpuree met de geraspte kaas, amandelmeel en kruiden en draai er 15 kroketten van.
Leg de kroketten een uur in de vriezer.
Maal de knabbelspek fijn.
Haal de kroketten door een geklutst eitje en vervolgens door de fijngemalen knabbelspek.
Bak de kroketten 10 minuten op 200 graden in de airfryer.
Notities
Je kunt de kroketten ook frituren of in de oven op 200 graden goudbruin bakken!
Eet je vegetarisch? Dan kun je knabbelspek ook vervangen met paneermeel gemaakt van gemalen crackers. Probeer bijvoorbeeld deze crackers!Â
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kroket, kroketten, bitterbal, bitterballen