Bloemkoolbrood!

Bloemkoolbrood!

Ik had weer een trek in een ouderwets plakje bloemkoolbrood. Een lekker hartig plakje, waar niet perse iets op hoeft omdat het al lekker genoeg is. Maar een beetje pesto, tomaat of een plakje kaas maakt het helemaal af!

Ik vind het brood lekker naast een salade, een soepje voor de lunch of als diner, of gewoon zo als tussendoortje. Mega handig om van tevoren te maken voor de rest van de (drukke) week!

Heerlijk!

Ingrediënten 12 plakjes

 2,5 khd per plakje

  • 500 g bloemkool
  • 50 g uien
  • 5 eieren
  • 15 ml olijfolie
  • 200 g amandelmeel
  • 50 g parmezaanse kaas geraspt
  • 1 tl oregano/Italiaanse kruiden
  • 20 g tomatenpuree
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 takken verse basilicum
  • Topping: 15 g parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in een pan met kokend water.
Pureer of stamp de bloemkool fijn/knijp zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool. (anders wordt het brood wat nattig)
Verwarm de oven op 160c.
Snijd de uien in dunne ringen en meng het met de eieren, olijfolie, amandelmeel, parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, tomatenpuree, bakpoeder en zout. Snijd de basilicum grof en meng het door het mengsel.
Schep het mengsel in de bakvorm, strooi de geraspte kaas erover en bak het bloemkoolbrood 45 minuten in de oven.

Laat het goed afkoelen voordat je het brood uit de bakvorm haalt en snijd het brood in plakjes.

Geniet! X

tip: Probeer voor de variatie eens andere kazen of kruiden toe te voegen, of zongedroogde tomaat!

8 Reacties

  1. Is het mogelijk om de bloemkool fijn te maken, zoals voor een pizzabodem, en dan te gebruiken ipv te koken?

  2. Christine

    Kan ik ook andere geraspte kaas gebruiken en zou hij ook zonder ui lekker zijn?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*