Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bloemkoolbrood!

  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Porties: 12
  • Aantal koolhydraten: 2,5 khd per plakje

Omschrijving

Ik heb deze bakvorm gebruikt!


Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in een pan met kokend water.
Pureer of stamp de bloemkool fijn/knijp zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool met behulp van een theedoek. (anders wordt het brood wat nattig)

Verwarm de oven op 160c.
Snijd de uien in dunne ringen en meng het met de eieren, olijfolie, amandelmeel, eiwitpoeder, parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, tomatenpuree, wijnsteenbakpoeder en zout. Snijd de basilicum grof en meng het door het mengsel.
Schep het mengsel in de bakvorm, strooi de geraspte kaas erover en bak het bloemkoolbrood 45 minuten in de oven.

Laat het goed afkoelen voordat je het brood uit de bakvorm haalt en snijd het brood in plakjes.


Notities

Probeer voor de variatie eens andere kazen of kruiden toe te voegen, of zongedroogde tomaat!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bloemkool, broodjes, brood,