Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bloemkoolnasi met saté

  • Bereidingstijd: 2 uur minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 10.5 g khd per persoon

Omschrijving

Gebruik deze veggie ricer om rijst te maken van groenten voor de nasi!


Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1/6 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/6 witte kool
  • 1 prei
  • 1/2 paprika
  • 1 handje taugé
  • 5 el kikkoman sojasaus
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 tl sambal
  • 1 flinke el kokosolie
  • (optioneel, ei)

Satésaus:

  • 1/6 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1a2 tl sambal
  • 5 flinke el pindakaas
  • snufje komijnzaad
  • snufje korianderzaad
  • +/- 100ml ongezoete sojamelk of kokosmelk

Marinade:

  • 2 kipfilets
  • 1/6 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el kikkoman sojasaus
  • 2 tl sambal
  • 1 flinke el geraspte kokos
  • snufje komijnzaad
  • snufje korianderzaad

 


Bereidingswijze

Kipsaté
Snijd de kipfilet in blokjes en doe het in een schaal met alle ingrediënten voor de marinade.
Laat het minimaal een uur in de koelkast marineren.

Na het marineren rijd je de kip aan satéprikkers en grill of bak je ze gaar voor ongeveer 10min in kokosolie.

Satésaus:
Snijd de ui en knoflook in fijn en fruit het in een pannetje met kokosolie.
Doe dan alle ingrediënten in de pan behalve de sojamelk of kokosmelk.
Meng alles goed samen en giet de soja of kokosmelk bij het geheel.
Kijk wat je fijn vindt qua structuur, als het te stevig is doe je er meer melk bij, ander meer pindakaas.

Nasi:
Rasp de bloemkool fijn en snijd de andere groenten in kleine stukjes.
Verwarm de kokosolie in een ruimte pan en fruit de ui en knoflook.
Doe dan alle kruiden bij de ui en knoflook, voeg dan de bloemkool en de groenten toe en bak dit voor een paar minuten.
Het is klaar als de groenten goed zijn, dus proef af en toe of het op smaak is en de groenten gaar.

Maak een  bord op met nasi, saté en de satésaus. Garneer de nasi met wat verse koriander.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, nasi, bami, chinees, sate, marinade