Boboti!

Boboti!

Gisteren heb ik de bloemkoolfrietjes gemaakt naar aanleiding van de Back Home Challenge! Daarna ben ik doorgegaan met een flopper van Pastel de Nata’s. Maar gelukkig ben ik wel heullll blij geworden van de derde Challenge die ik gemaakt heb, namelijk deze boboti!!

Mega makkelijk om te maken en errrug smakelijk!

Hier is het recept:

Ingrediënten 2 personen

 8 khd per persoon

  • 250 g sperziebonen
  • 30 g uien
  • 30 g kastanjechampignons
  • 300 g gehakt
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje kerriepoeder
  • snufje gemalen korianderzaad
  • snufje gemalen gemberwortel
  • snufje kaneel
  • snufje peper
  • 3 eieren
  • 125 ml ongezoete amandelmelk

Bereidingswijze:

Snijd de uiteinden van de sperziebonen en blancheer de boontjes beetgaar in een pan met water.
Snijd de uien en champignons in blokjes en fruit de ui in een pan met kokosolie. Voeg na enkele minuten het gehakt en de kruiden toe en rul het gehakt.
Bak de champignons en de sperziebonen de laatste 3 minuten mee en schep het geheel in een ovenschaal.
Verwarm de oven op 180c.
Kluts de eieren samen met de melk en voeg nog een beetje van alle kruiden toe aan het eimengsel en giet het bij de rest in de ovenschaal.
Bak de boboti tot slot 25 minuten in de oven.

Geniet! X

15 Reacties

  1. Geweldig, dat staat deze week op ons menu! We aten het wel eens met zo’n, al lang verbannen, wereldgerecht. Ben benieuwd naar de smaak…. wordt vervolgd.

  2. Oooo deze ga ik van de week maken!! Jammie

  3. Sylvia Florijn

    Kan je dit ook met een andere groente maken ?
    Ik vind bonen niets zo lekker

  4. Sperziebonen dop je niet volgens mij, maar je rengt ze. Doppen doe je met tuinbonen.

  5. Kan de melk vervangen worden door slagroom? Blijven de koolhydraten dan hetzelfde?

  6. Mag ongezoete sojamelk ook inplaatst ban amandelmelk?

  7. Top

  8. Kan de melk vervangen worden door slagroom? Blijven de koolhydraten dan hetzelfde?

Laat een reactie achter op Bianca Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*