Borstplaat

Voor de challenge heb ik deze week borstplaat gemaakt! Borstplaat is een echte Sinterklaas lekkernij en heb je in allerlei smaakjes en variaties. De normale borstplaat die je met suiker maakt heeft een crunchy bite en is zacht van binnen. Sangoer heeft in de Facebookgroep meegedacht en het is gelukt om de borstplaat crunchy te krijgen!

Deze koolhydraatarme borstplaat maak je met deze suikervervanger (klik) . Ik heb er een koffie smaak aan gegeven met deze koffie extract. Ik heb gekozen voor deze suikervervanger omdat het mijn favoriet is en geen gekke smaak of sensatie geeft in de recepten. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon deze poedersuikervervanger gebruiken.

Ik heb deze bakvorm gebruikt.

Klik hier voor meer speculaas/sinterklaas recepten.

Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Borstplaat

  • Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten uitharden
  • Porties: 18 stuks
  • Aantal koolhydraten: 0,3 g khd per stuk

Ingrediënten


Bereidingswijze

Maal ondertussen de erythritol met de keukenmachine tot poeder.
Verwarm de slagroom en fijngemalen erythritol in een pannetje.
Laat het op een middelmatig vuurtje pruttelen/borrelen zodat het wat kan indikken.
Haal het pannetje van het vuur zodra het slagroom mengsel goed is ingedikt en roer de boter en koffie-extract erdoor.
Verdeel het mengsel over de 18 vormpjes en laat het minimaal 30 minuten uitharden.


Notities

Varieer met smaken door er verschillende extracten of kruiden (bijvoorbeeld speculaaskruiden, kaneel of cacao) aan toe te voegen.

Sleutelwoorden: koolhydraatarm, suikervrij, speculaas, sinterklaas, borstplaat, glutenvrij, snoep, zoet, koffie,

Deel, Tag en win!

Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram 
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl 
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

2 Comments

  1. Avatar foto
    Esther Kooij

    Kun je hierin ook de poedervariant van Sukrin gebruiken eventueel? Scheelt malen?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.