Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Ingrediënten
Bodem:
- 175 g amandelmeel (klik hier)
- 50 g roomboter op kamertemperatuur
- 1 ei
- 25 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
Vulling:
- 50 g koolhydraatarme witte chocolade (klik hier)
- 400 g roomkaas
- 200 ml slagroom
- 50 g bramen
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 2 eieren
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingredienten van de bodem tot een egaal mengsel en druk het geheel in de springvorm.
Smelt de chocolade in een pannetje (of magnetron)
Mix de roomkaas met de slagroom.
Voeg vervolgens de bramen, bruine suikervervanger, vanille en de eieren toe en meng het tot een romig mengsel. Voeg als laatst de gesmolten chocolade toe en meng het weer tot een egale massa.
Schep het mengsel bovenop de bodem in de springvorm en bak de taart 40 min in de oven.
Laat de taart afkoelen en zet de taart ongeveer 1.5 uur in de koelkast zodat deze kan opstijven.
Garneer de taart met bramen en stukjes koolhydraatarme witte chocolade en geniet!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, taart, bramen, bramentaart,