Ik heb een heerlijke romige en smaakvolle koolhydraatarme ovenschotel met broccoli gemaakt. Niet alleen lekker met broccoli maar ook met bijvoorbeeld bloemkool, pastinaak en andere groenten! Hij is super makkelijk om te maken en ook ideaal om van tevoren voor te bereiden. Bak het voordat je gaat eten nog een half uur in de oven en je kunt smikkelen! Een combinatie van broccoli en pastinaak is een absolute aanrader. En wat dacht je van kipfilet of bokjes spek? Allemaal heerlijk!
Klik hier voor meer diner recepten!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Broccoli ovenschotel
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 3 porties
- Aantal koolhydraten: 8 g khd
Ingrediënten
- 350 g broccoli
- 25 g ui
- 1 knoflook teentje
- 200 g champignons
- snufje peper
- snufje zout
- snuf Italiaanse kruiden
- 1/2 bouillonblokje
- 150 g roomkaas
- 150 ml slagroom
- 25 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Snijd de broccoli in roosjes en kook het beetgaar in een pan met water.
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en fruit het in een pan met olijfolie.
Snijd ondertussen de champignons in stukken en bak het samen met de kruiden bij de uitjes in de pan.
Voeg na enkele minuten de roomkaas, slagroom en bouillon toe, laat het ongeveer 5 minuten pruttelen en bak de broccoli de laatste minuut mee.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160c.
Schep het geheel in een ovenschaal en strooi de kaas erover.
Bak de ovenschotel ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: ovenschotel, broccoli, koolhydraatarm, glutenvrij, keto, low carb,
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?
Ik heb zelf nog wat puntpaprika reepjes toegevoegd voor de kleur en knoflookpoeder en uienpoeder. Verder is de oven eigenlijk overbodig, misschien voor het korstje? Dus ook zonder oven zeer geslaagd. Ik heb een zoete aardappel gepoft in de magnetron en als ondergrond gebruikt.
★★★★★
Ahh dat klinkt heerlijk! 🙂