Ingrediënten
- 350 g broccoli
- 25 g ui
- 1 knoflook teentje
- 200 g champignons
- snufje peper
- snufje zout
- snuf Italiaanse kruiden
- 1/2 bouillonblokje
- 150 g roomkaas
- 150 ml slagroom
- 25 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Snijd de broccoli in roosjes en kook het beetgaar in een pan met water.
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en fruit het in een pan met olijfolie.
Snijd ondertussen de champignons in stukken en bak het samen met de kruiden bij de uitjes in de pan.
Voeg na enkele minuten de roomkaas, slagroom en bouillon toe, laat het ongeveer 5 minuten pruttelen en bak de broccoli de laatste minuut mee.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160c.
Schep het geheel in een ovenschaal en strooi de kaas erover.
Bak de ovenschotel ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: ovenschotel, broccoli, koolhydraatarm, glutenvrij, keto, low carb,