Broodjes met lupinemeel!

Broodjes met lupinemeel!


Hoe lekker is het om in 15 minuten heerlijk verse broodjes op tafel getoverd te hebben!
Helemaal op zondag kan ik er ultiem van genieten.
De laatste weken krijg ik steeds meer de vraag of er recepten kunnen komen van lupinemeel.
Hier zijn ze dan!
Als je op de link klikt, lees je gelijk wat de voordelen zijn van de omeletmaker in vergelijking met de oven.
Als je de broodjes toch nog in de oven wilt maken, kan dat altijd op 180c voor 25 minuten!

Hier komt het recept van deze broodjes van lupinemeel!

IngrediΓ«nten 2 broodjes

2.8 khd per broodje

  • 2 eieren
  • 25 g amandelmeel
  • 25 g lupinemeel
  • 25 g gesmolten roomboter
  • 50 g kruidenroomkaas
  • 25 g geraspte kaas
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje paprikapoeder
  • snufje uienpoeder
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Zet de omeletmaker aan, en vet de omeletmaker in wanneer die heet is. (Dat voorkomt aanbakken)
Meng alle ingrediΓ«nten tot een egaal mengsel en verdeel het mengsel over de 2 bakvormpjes.
Bak de broodjes 6 minuten en draai ze dan voorzichtig om. Bak ze tot slot nogmaals 4 minuten.

Geniet!

5 Reacties

  1. Geraldine

    En hoe zonder omeletmaker maar dus in de oven? Lekker ben nieuwsgierig

  2. Mieke Heijmans

    Zien er heerlijk uit maar ik vind de lupinemeel en wijnsteenbakpoeder erg hoog in kh.

    • Gelukkig gaat er nog geen gram wijnsteen in en valt de hoeveelheid lupine ook weer mee πŸ€— 2.8 khd per broodje is prima koolhydraatarm πŸ™ŒπŸΌ

  3. Goede broodjes zeg! Gisteravond de omeletmaker ontvangen en vandaag natuurlijk meteen uitgeprobeerd! Ik was bang dat de broodjes eiig zouden smaken, maar als ze iets zijn afgekoeld zijn het echt lekkere broodjes. We hebben er een goed gevulde sandwich van gemaakt, mijn vriend vond ze ook erg geslaagd, dus zeker voor herhaling vatbaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*