Vandaag heb ik deze overheerlijke brownie tiramisu taart gebakken. Ik had trek en heel veel zin in zoets en wou graag het weekend goed inluiden met wat lekkers! Hij is met vlag en wimpel door de jury gekomen en zelf zonder de tiramisu topping smaakt hij geweldig. Heerlijk zachte, smeuïge brownie met een creamy tiramisu topping.. Een absolute must bake!
Ik heb de brownie tiramisu taart gebakken met deze keramische springvorm.
Klik hier voor meer cake recepten!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintBrownie tiramisu taartje
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 8 punten
- Aantal koolhydraten: 2,8 g khd per punt
Ingrediënten
Brownie:
- 120 g roomboter
- 50 g koolhydraatarme smelt chocolade (klik)
- 120 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 50 g stroopvervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 2 eieren
- snufje zout
- 1 zakje espresso poeder
Tiramisu topping:
- 120 ml slagroom
- 10 g erythritol (klik)
- 120 g mascarpone
- snuf cacaopoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Smelt de boter en chocolade in een pannetje.
Meng vervolgens de rest van de brownie ingrediënten bij de gesmolten boter en chocolade en schep het in de springvorm.
Bak de brownie 25 minuten goudbruin in de oven en laat het goed afkoelen.
Maar de tiramisu topping door de slagroom stijf te kloppen met de erythritol.
Roer de mascarpone los en spatel het door de slagroom.
Verdeel het romige mengsel over de brownie en strooi cacaopoeder over het geheel.
Sleutelwoorden: brownie, tiramisu, gebak, taart, koolhydraatarme, koolhydraatarm, glutenvrij, glutenvrije, suikervrij, suikervrije, keto, low carb,
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?