Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.Â
Ingrediënten
Brownie:
- 250 g smeltchocolade (klik)
- 150 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 3 eieren
- 100 g gesmolten roomboter
- 25 g erythritol (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 tl vanille-extract (klik)
Vulling:
- 400 ml slagroom
- 20 g roomboter
- 100 g witte chocolade koolhydraatarm (klik)
- 30 g erythritol (klik)
- 20 g stroopvervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 2 gelatine blaadjes
- 20 g macadamianoten
- 25 g rood fruit
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Smelt de chocolade en meng het met de rest van de ingredienten tot een homogene massa.
Schep het beslag in de bakvorm en bak de brownie 30 minuten in de oven.
Maak de vulling door de slagroom in een pannetje op te warmen met de roomboter, witte chocolade, erythritol, stroopvervanger en vanille.
Kook het net zolang op een middelmatig vuurtje tot het geheel is ingedikt, dit kan wel 20-30 minuten duren.
Wel de gelatineblaadjes in een bakje met koud water voor ongeveer 5 minuten en voeg het bij het mengsel in de pan en roer totdat het goed is opgenomen.
Giet het mengsel bovenop de brownie, verdeel de macadamianoten en fruit erover en laat het minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, brownie, chocolade, caramel, fudge