Ik heb deze heerlijke koolhydraatarme en glutenvrije cake gebakken met bessen. In combinatie met de frosting is hij heerlijk fris, fruitig en romig geworden! Ideaal voor bij de koffie of thee als verwen snack. De cake is niet alleen verrukkelijk met bessen maar met allerlei soorten fruit!
Ik heb de cake gebakken met deze bakvorm.
Klik hier voor meer zoete recepten!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintCake met bessen
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Porties: 6 plakjes
- Aantal koolhydraten: 3,5 g khd per plak
Ingrediënten
- 75 g blauwe bessen
- 225 g amandelmeel (klik)
- 40 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 3 eieren
- 75 g gesmolten roomboter
- 55 ml ongezoete melk
- 35 ml citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 1 tl baking soda
- 1 tl appelazijn
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- Optioneel: Kaneel of koekkruiden
Frosting:
- 100 g roomkaas
- 20 g zachte roomboter
- 10 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- Optioneel: citroensap of citroenrasp
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Meng alle ingredienten tot een egaal mengsel en schep het in de bakvorm.
Bak de cake 40 a 45 minuten goudbruin in de oven.
Maak ondertussen de frosting door de roomkaas te mengen met boter, erythritol en vanille. Verdeel de frosting over de cake zodra deze is afgekoeld.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, koolhydraatarme, glutenvrije, cake, blauwe bessen, frosting, citroen, gebak,
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?
Denk dat deze zeer lekker is, alleen jammer dat er bij deze en al de ander recepten geen kh hoeveelheid staat
Het staat erbij hoor Sabrina 🙂 6 plakjes, 3,5 gram khd per plakje
Groetjes Oanh
Sorry niet gezien, dankjewel voor het antwoord
Groetjes Sabrina
Graag gedaan! 🙂