Zo, de herfstvakantie is weer ten einde gekomen. Na een week gezelligheid en rumoerigheid in huis is het ineens wel weer stilletjes.. Altijd weer even omschakelen en wennen! Maar dat heeft ook weer z’n voordeel, lekker rustig aan de bak en een beetje keutelen zonder afgeleid te worden. In alle rust werken en een momentje pakken om even genieten van een bak thee met een vers gebakken cakeje… Dat heeft ook wel z’n charmes! Als Trev straks thuis komt van school kan ik hem weer blij maken met een dikke pakkerd en deze heerlijke frambozen cakejes! Ze zijn namelijk heerlijk van smaak, lekker luchtig en zacht geworden! Je kunt de frambozen ook vervangen met bessen, aardbei, chocolade.. Het is allemaal lekker!
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Klik hier voor meer cakejes recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintCakejes met frambozen
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 6 cakejes
- Aantal koolhydraten: 2 g khd per cakeje
Ingrediënten
- Optioneel: 20 g koolhydraatarme witte chocolade (klik)
- 120 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 150 g volle kwark
- 35 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 2 eieren
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 35 g frambozen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Hak de witte chocolade in kleine stukjes en meng het met alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over 6 bakvormpjes en bak de cakejes 25 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: cake, cakejes, frambozen, koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij,
Deel, Tag en win!
Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!