Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 85 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 2 eieren
- 25 g gesmolten roomboter
- 125 g Griekse yoghurt
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
Glazuur:
- 3 el water
- poedersuikervervanger (klik)
- chocosmiles smarties (klik)
- Koolhydraatarme witte chocolade (klik)
- optioneel: Rode kleurstof/bietensap
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten (behalve die van het glazuur) tot een egaal mengsel en verdeel het mengsel over de 6 vormpjes.
Bak de cakejes 25 minuten goudbruin in de oven.
Maak ondertussen het glazuur door 3 el water te mengen met poedersuiker vervanger net zolang tot je een mooie glazuur structuur. Als het te waterig doe voeg je meer poedersuiker vervanger toe.
Versier de cakejes met het glazuur zodra de cakejes zijn afgekoeld en leg er geschaafde witte chocolade bij of vrolijke chocosmiles .
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, cake, cakejes, glazuur, gebak, koek