Vanochtend maakte ik deze zachte cakejes zodat we ze vanmiddag lekker kunnen oppeuzelen met vers geklopte slagroom en aardbeitjes. Ze zijn lekker luchtig en heerlijk van smaak. Ideaal om mee te nemen of lekker op te smikkelen tussendoor en zelfs voor in de vriezer. De cakejes zijn eenvoudig om te maken en heerlijk met bijvoorbeeld gesmolten chocolade voor lekkere chocolade koeken. Je kunt ook bijvoorbeeld besjes of frambozen in het beslag doen voor een fruitige touch!
Ik heb de cakejes gebakken met deze BPA vrije bakvorm.
Klik hier voor meer smakelijke zoete recepten!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintCakejes
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 6 stuks
- Aantal koolhydraten: 1 g khd per cakeje
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel (klik)
- 20 g erythritol (klik)
- 1 ei
- 90 g roomkaas
- kneep citroensap
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Mix alle ingrediënten tot een luchtig en egaal beslag en verdeel het beslag over de 6 vormpjes.
Bak de cakejes 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cake, cakejes, gebak, eierkoek, koolhydraatarme, glutenvrije, zachte, luchtige,
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?