Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
Carrot cake:
- 125 g geraspte wortel
- 100 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 100 g roomkaas
- 3 eieren
- 30 g roomboter op kamertemperatuur
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 2 tl kaneel
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 25 g erythritol (klik)
Cheesecake vulling:
- 100 g witte chocolade (klik)
- 600 g roomkaas
- 25 g erythritol (klik)
- snufje zout
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 eieren
- 10 g eiwitpoeder (klik)
Topping:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten van de carrot cake tot een egaal mengsel.
Smelt de witte chocolade en meng vervolgens alle ingrediënten van de cheesecake tot een egaal mengsel.
Verdeel 2/3 van de carrot cake in een springvorm, schep de helft van de cheesecake vulling erover, met daarbovenop de rest van de carrot cake vulling en tot slot de laatste helft van de cheesecake vulling.
Bak de carrot cheesecake 1 uur in de oven en laat het daarna goed afkoelen.
Leg de carrot cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast en versier de taart met paaseieren en geraspte witte chocolade.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, carrot, wortel, taart, pasen