Omschrijving
Ik heb de cupcakes gebakken met deze bakvorm.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 80 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 2 eieren
- 20 g gesmolten roomboter
- 75 g geraspte wortel
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 1 afgestreken el kaneel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Frosting:
- 75 g roomkaas
- snufje kaneel
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c. Meng alle ingrediënten tot een egaal beslag en verdeel het beslag over 3 vormpjes. Bak de carrot cupcakes 35-40 minuten goudbruin in de oven en laat de cupcakes afkoelen.
Maak de frosting door de roomkaas te mengen met kaneel en de sukrin gold.
Verdeel de frosting over de cupcakes en rasp er een beetje wortel over.
Notities
Gebruik speculaaskruiden voor de variatie!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, low carb, keto, carrot, cupcakes, muffins, cupcake, wortel,