Ik heb deze heerlijke cheesecake slof gemaakt. De bodem is lekker krokant en de cheesecake vulling is heerlijk fris, fruitig en romig! Lekker voor bij de koffie of als verwen dessert Ideaal bij warme dagen als vandaag. De cheesecake slof is natuurlijk koolhydraatarm, glutenvrij en ook nog eens super makkelijk om te maken. Een echte aanrader en verrukkelijk met allerlei soorten fruit!
Ik heb de slof gebakken met deze bakvorm.
Klik hier voor meer zoete recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
Wisten jullie dat de boek 6 & 7 tijdelijk voor €15,- zijn afgeprijsd! (klik hier een neem gauw een kijkje)

Cheesecake slof
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 6 porties
- Aantal koolhydraten: 3 g khd per portie
Ingrediënten
Bodem:
- 75 g gesmolten roomboter
- 120 g amandelmeel (klik)
- 25 g erythritol (klik)
Cheesecake:
- 400 g roomkaas
- 20 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 eieren
- 30 g blauwe bessen
Garnering:
- blauwe bessen
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de bodem tot een stevig mengsel en verdeel het over de springvorm.
Bak de bodem 10 minuten in de oven.
Maak ondertussen de cheesecake vulling door de roomkaas te mixen met de erythritol, vanille en eieren.
Schep de cheesecake vulling bovenop de bodem, verdeel de blauwe bessen erover en bak de cheesecake nogmaals 25 minuten goudbruin in de oven.
Laat de cheesecake afkoelen en daarna nog 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de cheesecake met bessen en strooi er eventueel poedersuikervervanger (klik) over.
Sleutelwoorden: slof, cheesecake, koolhydraatarm, koolhydraatarme, glutenvrije, glutenvrij, blauwe bessen, keto,
Deel, Tag en win!
Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!
Ziet er heerlijk uit!! Als we terug zijn van vakantie ga ik die zeker maken????
★★★★★
Super leuk Marijke!
Oanh… waarom moet je de bodem bakken als er geen ei in zit? Of heb je die er wel in..maar niet opgeschreven..
Dat ziet er lekker uit. Welke maat van de bakvorm heb je gebruikt?
Ik heb deze gebruikt, en op de kleinste stand gezet 🙂 https://www.oanhswinkeltje.nl/product/12407299/slof-springvorm
Groetjes Oanh
Hoi Oanh’s,
Volg jou al een tijdje en ben erg blij met alle gebaksrecepten (KA). Sinds de diagnose Diabetisch type 1 bii mn man zijn alle KA recepten erg fijn. Mag ik je een tip geven voor een goed alternatief voor suiker ipv Erythritol. Ik heb Susto ontdekt en vind dit zo veel lekkerder. Ik koop t bij Jumbo online of anders op internet. Zeker de moeite waard. Succes!
Super lekker! Ik heb berkensuiker gebruikt (xylitol). Dit recept gaat bij mijn favorieten! Dank je wel 👊🏼
★★★★★
Hi Oanh, als het gemaakt is, hoe lang kan het dan in de koelkast bewaard worden? Wil het graag zondag maken voor gebruik woensdag, is dat haalbaar? Blijft het lekker, bodem lekker krokant?