Ingrediënten
Bodem:
- 75 g gesmolten roomboter
- 120 g amandelmeel (klik)
- 25 g erythritol (klik)
Cheesecake:
- 400 g roomkaas
- 20 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 eieren
- 30 g blauwe bessen
Garnering:
- blauwe bessen
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de bodem tot een stevig mengsel en verdeel het over de springvorm.
Bak de bodem 10 minuten in de oven.
Maak ondertussen de cheesecake vulling door de roomkaas te mixen met de erythritol, vanille en eieren.
Schep de cheesecake vulling bovenop de bodem, verdeel de blauwe bessen erover en bak de cheesecake nogmaals 25 minuten goudbruin in de oven.
Laat de cheesecake afkoelen en daarna nog 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de cheesecake met bessen en strooi er eventueel poedersuikervervanger (klik) over.
Sleutelwoorden: slof, cheesecake, koolhydraatarm, koolhydraatarme, glutenvrije, glutenvrij, blauwe bessen, keto,