Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chicken tonight Hawaii

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4 porties
  • Aantal koolhydraten: 5 g khd per portie

Ingrediënten

  • 25 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 g wortel
  • verse gember (ter grootte van ongeveer een duim)
  • 3 stukken kipfilet
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuf cayennepeper
  • 50 g tomatenpuree
  • 1 el azijn
  • 35 g erythritol (klik)
  • 60 g paprika
  • 175 g courgette
  • 1/2 blokje bouillon
  • 150 ml water

Bereidingswijze

Snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en de wortel in kleine blokjes.
Fruit het in een pan met olie.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes.
Voeg na 2 minuten de kipfilet toe, de gember, paprikapoeder, cayennepeper, tomatenpuree, azijn en erythritol.
Snijd de paprika en courgette in plakjes en voeg die na ongeveer 5 minuten toe in de pan.
Voeg na ongeveer 3 minuten de bouillon en water toe, breng het aan de kook en draai het vuur matig.
Pruttel het geheel tot de wortel beetgaar is gekookt.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, hawaii, chicken, tonight, nasi,