Choco laagjes cheesecake van Zoetrecepten!

Choco laagjes cheesecake van Zoetrecepten!

Vorig jaar stond ik op de Scheltema foodmarket de heerlijke Zwitserse tosti uit mijn gele boek te serveren. Naast mij stond Mariette van Zoet Recepten met haar zus Carolien. Ze maakt een mengelmoes van ultiem zondige recepten en bewuste zoete recepten, met een gezonde twist. Deze maand heeft ze een KETO koolhydraatarme maand waarin ze dus talloze smakelijke recepten deelt die koolhydraatarm zijn! Super leuk, want ze heeft mijn marble cheesecake gemaakt en ik haar chocolade laagjes Philadelphia cheesecake! Ik heb het recept uiteraard iets aangepast zodat hij koolhydraatarm/beperkt Proof is. Maar man o man, wat is ze mooi en bovenal lekker! De bodem heeft ze gemaakt met Oreo koekjes. Ondanks dat ik een recept van Oreo koekjes heb, heb ik het recept van de bodem aangepast.
Als jullie benieuwd zijn naar de heerlijke recepten en de prachtige pareltjes van Zoet recepten raad ik zèker aan om ze te volgen op Instagram!

Hier is het recept:

Ingrediënten 8 puntjes

 6.9 khd per punt

Bodem:

  • 125 g amandelmeel
  • 1 eiwit van een ei
  • 40 g gesmolten roomboter
  • 15 g Sukrin+
  • 25 g cacaopoeder

Vulling:

  • 400 g roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 100 g smeltchocolade puur
  • 100 g smeltchocolade melk
  • 85 g witte chocolade
  • 3 gelatineblaadjes
  • 50 g frambozen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Meng de ingrediënten van de bodem tot een egaal mengsel, schep het in de springvorm en druk het goed aan.
Bak de bodem 25 minuten in de oven en laat de bodem afkoelen.
Week de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water.
Maak ondertussen de vulling door de roomkaas te mengen met de slagroom tot een lobbig mengsel.
Knijp de gelatineblaadjes uit en los de gelatineblaadjes op in een pannetje met 4 el water en roer het door het roomkaasmengsel.
Verdeel het mengsel over 3 schalen.
Smelt de 3 chocolades au-bain marie en giet de chocolades in de 3 roomkaas mengsels.
Giet de 3 mengsels een voor een bovenop de bodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de taart tot slot met rood fruit.

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*