Omschrijving
Ik heb de cakejes gebakken met deze bakvorm.
Ingrediënten
- 100 g geraspte wortel
- 100 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 30 g bruine suikervervanger (klik))
- 40 g roomboter op kamertemperatuur
- 50 g roomkaas
- 10 g cacaopoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 ei
- 50 g blauwe bessen
- 25 g pecannoten
Glaze:
- 75 g witte chocolade koolhydraatarm (klik)
- 15 ml slagroom
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Rasp de wortel in fijne stukjes.
Meng de amandelmeel met de rest van de ingredienten en verdeel het mengsel over 6 bakvormpjes.
Bak de cakejes 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de glas door de chocolade met slagroom au-bain marie te smelten.
Verdeel de glaze over de cakejes en versier de cakejes tot slot met rood fruit of stukjes chocolade.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, chocolade, witte chocolade, cake, cakejes