Gisteravond heb ik deze gezellige chocolade ijsjes gemaakt en wat zijn ze heerlijk geworden! Ik heb ze met gesmolten koolhydraatarme witte chocolade en melk chocolade (klik) en wat frisse blauwe besjes versierd. Smullen geblazen… Hier kunnen we de komende warme dagen heerlijk van genieten!
Klik hier voor meer ijsjes recepten.
Ik heb ze gemaakt met deze BPA vrije ijsvormpjes. De ijsvormpjes staan deze week in de aanbieding!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintChocolade ijsjes
- Bereidingstijd: 4 uur en 20 minuten
- Porties: 3 stuks
- Aantal koolhydraten: 4,5 g khd per stuk
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 5 g cacaopoeder
- 25 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 35 g koolhydraatarme witte chocolade (klik)
- 35 g koolhydraatarme chocolade (klik)
- 25 g blauwe bessen
Bereidingswijze
Verwarm de slagroom, cacaopoeder en erythritol in een pannetje en roer totdat de cacaopoeder goed is opgelost en de slagroom wat is ingedikt.
Verdeel het mengsel over 3 vormpjes en vries de ijsjes minimaal 4 uur in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain-marie en versier de ijsjes met eventueel blauwe bessen en de gesmolten chocolade.
Sleutelwoorden: low carb, koolhydraatarm, keto, ijsje, ijs, magnum, suikervrij, koolhydraatarme, chocolade, ijsjes,
Heb je mijn e-book makkelijke en snelle recepten al gezien?