Nicky had deze week het verzoekje voor een chocolade kokos cake!
Ik ben zelf ook dol op chocolade en kokos(noten) dus vond het een strak plan 🙂
Dit recept is ook weer super easy om te maken en erg lekker!
Hier komt het recept:
Ingrediënten hele cake
16.5 khd hele cake- 120 g roomboter op kamertemperatuur
- 3 eieren
- 40 ml kokosmelk (of amandelmelk etc)
- 150 g amandelmeel
- 15 g cacaopoeder
- 40 g Sukrin + (klik)
- 2 tl vanille aroma
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
Kokos vullingkjes:
- 50 g geraspte kokos
- 2 eieren
- 10 g Sukrin +
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180c.
Meng de eieren enkele minuten luchtig met kokosmelk. Doe het amandelmeel, cacaopoeder, stevia, vanille, bakpoeder, zout en de boter erbij en meng het tot een egaal beslag. Doe het beslag in de springvorm. (16,5cm)
Meng vervolgens de eieren luchtig en doe daar de geraspte kokos en stevia bij. Verdeel het kokosmengsel met een spuitzak of lepel in het chocolade beslag (spuit of lepel ronde kokosvullingkjes in het chocoladebeslag)
Bak de chocolade kokoscake 30 minuten in de oven (prik er met een sateprikker in om te kijken of hij droog is in het midden. Anders enkele minuten langer) en strooi tot slot geraspte kokos over de cake.
Geniet! X
Klinkt goed! Gaan we maken straks!
Ziet er fantastisch uit Oanh ??
Dankjewel Danielle! 🙂
Ga het morgen maken lijk me heerlijk.gr diny
Staat nu in de oven. Ben er maar vanuit gegaan dat de cacao in de vulling moet.
Ik heb die cake gebakken en owww wat is dat lekker , ik heb een heel beetje bakbanaanmeel in gedaan omdat mn amandelmeel op was…dit wordt een blijvertje. dank je Oahn.
Wat fijn dat de cake je is bevallen!! Altijd leuk om te lezen 🙂 Graag gedaan!
Groetjes Oanh
Hoi Halima,
De stevia kristal geeft geen nasmaak 🙂 Over twee weken open ik mijn eigen webshop waar ik hem ook te koop zal aanbieden! Succes met je beslissing!
Groetjes Oanh
Ik vergat de roomboter toen ik het pakje onaangeroerd zag liggen, maar mis het niet.. de cake us gruwelijk lekker!! Doordat ik 120 gram boter mis kom ik op 450 gram totaal gewicht.. volgende keer met boter…
Hartstikke fijn Angél! 🙂
Lekker maar kan men de boter vervangen door kokosvet? en zo ja in dezelfde hoeveelheid?
Ja dat kan hoor Bruno! Het kan alleen droger uitpakken dus misschien iets meer van gebruiken 🙂
Ik heb een vraagje, ik moet koolhyraten tellen – kan je aangeven hoeveel er hier inzitten (ongeveer?
Dat hangt compleet af van de merk producten die je gebruikt Sonia. Kokosmeel kan bijvoorbeeld erg verschillen in koolhydraten. 🙂
Hallo, ten eerste gefeliciteerd met jullie blijde nieuws☺️! Kan ik de sukrin ook vervangen door honing?
Dankjewel Joyce! Helaas is honing niet koolhydraatarm. Maar als je dat niet erg vindt, kan het worden vervangen met honing 🙂
Groetjes Oanh
Hooi ! Kan je sukrin ook vervangen door stevia ? Groetjes anisha x
Hoi Anisha,
Dat kan hoor! Alleen is mijn ervaring dat stevia erg bitter is en ook een gek nasmaakje krijgt wanneer het wordt verhit. Mijn favo suikervervanger is Sukrin+
http://oanhswebshop.nl/product/sukrin-2/
Deze is namelijk 100% natuurlijk en bakbestendig 🙂
Groetjes Oanh
Hallo
Heerlijk ik ga hem zo maken maar ik twijfel of ik het goed lees over de eieren….1 ei voor beslag?
Kan ik amandelmeel ook door kokosmeel vervangen? Zo ja is dat 1 op 1?
Hoi,
Ik heb vandaag je recept gevolgd en aangepast om chocolade peren taart te maken.
Door het beslag 3 eetlepels rauwe cacao gedaan.
Eerst dun laagje beslag op bodem , (24cm) .
Stoofperen zonder schil en klokhuis verwijderd, steeltje laten zitten.
Rest van beslag tussen en over de peren gestort/ gestreken.
Ziet er lekker uit.
Jammer dat ik geen foto kan plaatsen