Chocolade kokos cake

Ik heb deze chocolade kokos cake gemaakt voor de challenge deze week. Hij smaakt fantastisch en is een aanrader om te maken! Heerlijk bij een kopje thee of koffie. Ultiem genieten geblazen!

Klik hier voor meer cake recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chocolade kokos cake

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 9 stuks
  • Aantal koolhydraten: 2 g khd per stukje

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

Ik heb deze bakvorm gebruikt


Ingrediënten

 Cake: 

Kokos vulling:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng de eieren enkele minuten luchtig. Meng alle ingrediënten bij de eieren en mix het tot een egaal beslag. Schep het beslag in de springvorm. 

Kokos vulling

Meng vervolgens de eieren luchtig met de geraspte kokos en bruine suikervervanger bij. Verdeel het kokosmengsel met een spuitzak of lepel in het chocolade beslag (spuit of lepel ronde kokosvullingkjes in het chocoladebeslag)

Bak de chocolade kokoscake 30-35 minuten in de oven (prik er met een satéprikker in om te kijken of hij droog is in het midden. Anders enkele minuten langer) en strooi tot slot geraspte kokos over de cake.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kokos, chocolade, cake

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

22 Comments

  1. Klinkt goed! Gaan we maken straks!

  2. Ziet er fantastisch uit Oanh ??

  3. Ga het morgen maken lijk me heerlijk.gr diny

  4. Staat nu in de oven. Ben er maar vanuit gegaan dat de cacao in de vulling moet.

  5. Ik heb die cake gebakken en owww wat is dat lekker , ik heb een heel beetje bakbanaanmeel in gedaan omdat mn amandelmeel op was…dit wordt een blijvertje. dank je Oahn.

  6. Hoi Halima,

    De stevia kristal geeft geen nasmaak 🙂 Over twee weken open ik mijn eigen webshop waar ik hem ook te koop zal aanbieden! Succes met je beslissing!

    Groetjes Oanh

  7. Angèl Gelauf

    Ik vergat de roomboter toen ik het pakje onaangeroerd zag liggen, maar mis het niet.. de cake us gruwelijk lekker!! Doordat ik 120 gram boter mis kom ik op 450 gram totaal gewicht.. volgende keer met boter…

  8. Lekker maar kan men de boter vervangen door kokosvet? en zo ja in dezelfde hoeveelheid?

  9. Ik heb een vraagje, ik moet koolhyraten tellen – kan je aangeven hoeveel er hier inzitten (ongeveer?

    • Dat hangt compleet af van de merk producten die je gebruikt Sonia. Kokosmeel kan bijvoorbeeld erg verschillen in koolhydraten. 🙂

  10. Hallo, ten eerste gefeliciteerd met jullie blijde nieuws☺️! Kan ik de sukrin ook vervangen door honing?

    • Dankjewel Joyce! Helaas is honing niet koolhydraatarm. Maar als je dat niet erg vindt, kan het worden vervangen met honing 🙂

      Groetjes Oanh

  11. Hooi ! Kan je sukrin ook vervangen door stevia ? Groetjes anisha x

  12. Hallo

    Heerlijk ik ga hem zo maken maar ik twijfel of ik het goed lees over de eieren….1 ei voor beslag?

  13. Kan ik amandelmeel ook door kokosmeel vervangen? Zo ja is dat 1 op 1?

  14. Hoi,
    Ik heb vandaag je recept gevolgd en aangepast om chocolade peren taart te maken.
    Door het beslag 3 eetlepels rauwe cacao gedaan.
    Eerst dun laagje beslag op bodem , (24cm) .
    Stoofperen zonder schil en klokhuis verwijderd, steeltje laten zitten.
    Rest van beslag tussen en over de peren gestort/ gestreken.
    Ziet er lekker uit.

    Jammer dat ik geen foto kan plaatsen

  15. Hi,
    Als je 40 gram sukrin+ zegt kan ik dan voor een andere suikervervanger die 1-1 is gewoon 80 gram aanhouden? Want sukrin+ is 2x zo zoet toch?

Laat een antwoord achter aan Joyce Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.