Deze heerlijke chocolade mug cake ziet er ontzettend gezellig uit en je hebt het maar liefst binnen 5 minuten op tafel getoverd! Hij is lekker luchtig, zacht, romig en écht een verwennerijtje! Perfect als je zin hebt in een snel en makkelijk lekkernijtje of dessert.
Ik heb dit ovenschaaltje gebruikt (klik)
Klik hier voor meer mugcake recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten. (Nog maar even in de aanbieding!)
PrintChocolade mug cake
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Porties: 1 grote portie of 2 kleine
- Aantal koolhydraten: 4 g khd per grote portie, 2 g khd kleine portie
Ingrediënten
- 20 g roomboter gesmolten
- 35 g amandelmeel (klik hier)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik hier)
- 20 g bruine suikervervanger (klik hier)
- 1 ei
- 10 g Griekse yoghurt
- 2 tl cacaopoeder
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 10 g witte chocolade en pure chocolade drops (klik)
Garnering:
- Rood fruit en chocolade drops (klik)
- 30 g roomkaas
- 10 ml slagroom
- 10 g erythritol (klik)
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten (behalve de chocolade drops) tot een homogene massa en schep het een magnetron bestendig bakje.
Strooi de chocoladedrops in het midden van het beslag en bak de mug cake 2,5 minuten op 750 watt.
Maak de garnering door de roomkaas te mengen met de slagroom en erythritol.
Snijd de mug cake horizontaal doormidden en verdeel de garnering over de 2 helften.
Voor een grote portie stapel je de mug cakes bovenop elkaar en voor kleine porties serveer je de helft van de mugcake per persoon. Versier de mug cake met wat rood fruit en chocolade drops.
Notities
Als je geen magnetron hebt kun je de cake 25 minuten in de oven bakken op 160c.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, mug, cake, snel, chocolade, snelle, cake, kerst
Xxx