Eerder maakte ik deze speculaas nougat en vanochtend had ik zo’n trek om daar een laagje chocolade overheen te coaten! Dit is wel echt een ultiem lekkernijtje bij een kopje koffie of thee.. En een absolute must make voor de nougat en chocolade liefhebbers! Je kunt de nougat vullen met allerlei soorten noten en de nougat op smaak brengen naar eigen behoefte. Ik heb speculaaskruiden gekozen, maar vanille-extract of koffie-extract is natuurlijk ook heerlijk!
Meer zoete recepten vind je hier.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintChocolade nougat
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 18 stukjes
- Aantal koolhydraten: 1 g khd per stukje
Ingrediënten
- 150 g stroopvervanger (klik hier)
- 70 g eiwitpoeder (klik hier)
- 1 afgestreken el speculaaskruiden (of bijvoorbeeld vanille-extract)
- 20 g koolhydraatarme witte chocolade drops (klik hier)
- Optioneel: noten, pecannoten, macadamia noten, etc
Coating:
Bereidingswijze
Kneed alle ingrediënten tot een stevig deeg.
Maar er een vierkant van en wikkel het in folie of bakpapier en leg het 20 minuten in de vriezer.
Haal de nougat uit de vriezer en snijd het in 18 stukjes.
Smelt de chocolade au bain-marie en coat de nougat stukjes in de chocolade.
Laat het enkele minuten uitharden in de koelkast.
Notities
Het deeg is plakkerig. Het helpt om je handen nat te maken.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, nougat, snoep, speculaas, sinterklaas, witte, chocolade, suikervrij,
Deel, tag en win!
Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!