Chocolade zoenen!

Ik heb deze heerlijke chocolade zoenen gemaakt voor de challenge deze week en wat zijn ze goed gelukt! Het krokante koekje, met daarbovenop de merengue en een jasje van verrukkelijke chocolade. Ze zijn leuk om te maken en het ultieme lekkernijtje bij de koffie, thee of dessert!

Klik hier voor meer zoete recepten.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chocolade zoenen!

  • Bereidingstijd: 1,5 uur
  • Porties: 15 chocolade zoenen
  • Aantal koolhydraten: 0,75 g khd per stuk


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Zeef de poedersuikervervanger en amandelmeel door de stijfgeklopte eiwitten, rasp er ongeveer een tl citroenschil bij en meng het tot een deeg.
Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol het deel in een rechthoek met een dikte van ongeveer 3mm.
Steek er 15 ronde koekjes uit (5 diacm) en bak de koekjes ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.

Laat de koekjes afkoelen en uitharden.

Maak ondertussen de merengue door 60 ml water in een pan te verwarmen met de erythritol en breng het aan de kook. (je houd ongeveer 40 ml over na het koken)
Mix de eiwitten stijf met de xanthaangom, erythritol en gelatinepoeder en schenk tegelijkertijd langzaam het mengsel erbij.

Schep de stijfgeklopte eiwitten in een spuitzak en verdeel het over de 15 koekjes.
Leg de koeken minimaal 30 minuten in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain-marie en dip de koeken in de chocolade.
Laat de chocolade koeken in de koelkast uitharden.


Sleutelwoorden: chocolade, zoen, zoenen, koek, koeken, koolhydraatarm, glutenvrij, suikervrij, keto,

Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.